Boeken

De beloning

Wil Stine Jensen in beweging komen, dan moet er een beloning volgen. Haar favoriete wandeling op Texel is in die geest: als er een appeltaart.

Lees meer / bestel

Filotective

Waarom moest Sokrates de gifbeker leegdrinken? Wat deed Mary Wollstonecraft op een schip vol gestolen goud? Waar hadden Wittgenstein en Popper ruzie over? Waarom ging.

Lees meer / bestel

Alles is chill

Er is steeds meer behoefte aan ontspanning voor lichaam en geest. En echt niet alleen bij volwassenen, ook kinderen hebben te maken met spanning, stress.

Lees meer / bestel

Faalmoed

Mag je mislukken in een samenleving waarin het draait om prestaties en succes? Hoe ga je om met onzekerheid als de wereld tot stilstand komt?.

Lees meer / bestel

Vriendschap is alles

Vrienden en vriendinnen: de meeste kinderen hebben ze wel. We zouden niet zonder ze kunnen en willen, maar toch is vriendschap voor veel mensen iets vanzelfsprekends waar ze.

Lees meer / bestel

Box vol emoties

Met de 40 prachtig vormgegeven emotiekaarten in deze box ga je op een speelse en vrije manier in gesprek over emoties. Er staan vragen op.

Lees meer / bestel

De opvoeders

Talloze boeken en opvoedgoeroes schetsen een spookbeeld: we zijn geneigd onze kinderen te veel te verwennen. Een generatie verwende prinsessen en kleine keizers groeit op.

Lees meer / bestel

Alles wat ik voel

n Alles wat ik voel gaat het over je gevoelens: blijheid, jaloezie, verliefdheid, verdriet en alle andere grote emoties komen aan bod. Waarom voel je wat je.

Lees meer / bestel

Zussenboek

In Het Zussenboek maken Stine en Lotte de lezer deelgenoot van de bijzondere relatie tussen zussen, hun symbiose, hun identiteit, hun ontwikkeling met en zonder.

Lees meer / bestel

Go East

Go East! is een autobiografisch verslag van Stine Jensen en haar zoektocht door het spirituele (Wilde) Westen en een filosofisch onderzoek naar het ego, goeroes en.

Lees meer / bestel

Turkse vlinders

In de lente van 2002 raakte Stine Jensen tijdens een vakantie in Turkije tot over haar oren verliefd op de Turkse kapper Ozan. Wat begint.

Lees meer / bestel

Licht op het Noorden

Scandinavië is in opkomst. Iedereen leest Scandinavische misdaadliteratuur, koopt zijn inrichting bij IKEA en is in de ban van Borgen en The Killing. Maar hoe.

Lees meer / bestel

Dus ik ben

We gaan er als vanzelfsprekend van uit dat ieder van ons een identiteit heeft, maar als ons op de man of vrouw af wordt gevraagd.

Lees meer / bestel

Dus ik ben weer

In Dus ik ben weer onderzoekt Stine Jensen onze identiteit. Bij het opgewekte uitgangspunt van het eerste deel van Dus ik ben, de maakbare identiteit,.

Lees meer / bestel

Voor de dieren

Dieren zijn goud stro voor schrijvers. Het begon ooit in de Nederlandse letterkunde met het nestgedrag van olla vogala. Sindsdien vliegt, zwemt, draaft, kruipt, en.

Lees meer / bestel

Dag vriend!

‘Dag vriend! kan zowel een welkomstgroet als een afscheidsgroet betekenen. Van Dale mocht het als een nieuwe term verwelkomen, namelijk “ontvrienden”, waarmee gedoeld wordt op.

Lees meer / bestel

Dokter Jazz

Dokter Jazz is een tragikomische vertelling over reizen tussen oost en west, over dromen van romantiek en seks, en over hypocrisie en de obsessie met zuiverheid..

Lees meer / bestel

Ik lieg dus ik ben

De mens, daar was ik op jonge leeftijd al van overtuigd, is in de eerste plaats een liegbeest. Met krokodillentranen kun je aandacht trekken, en.

Lees meer / bestel

Goddelijke brulapen

Hoe belangrijk zijn hoge hakken in het leven van Hillary Clinton? Waar is de metroman die zijn teennagels lakt gebleven? En hoe veranderde de Hollywood-Arabier.

Lees meer / bestel

De verlangenmachine

Het imago van de vrouwen in de popmuziek is sinds de laatste decennia van de twintigste eeuw drastisch veranderd. Muzikantes zijn geen neuriënde nufjes meer.

Lees meer / bestel